vrijdag 18 september 2009

Sagaspill nieuws

Vandaag weer een leuk stuk over het Sagaspill in de krant. Ik ben inmiddels voorzitter voor komend jaar, dus dat wordt spannend. Hier volgt een link naar het stuk in de krant.

http://www.nord-salten.no/nyheter/?newsID=2321


Steigen Sagaspill 2009 med solid overskudd
3071 betalende tilskuere til Hagbard og Signe ga Steigen Sagaspill et overskudd på 350.000 - 400.000 kroner.
Av Bjørn Erik Stemland
Disse var til stede fra det nye Sagaspillstyret: Fra venstre Gunvor Hekneby, Solbjørg Jakobsen, Roderick Sloan, Anita Nilsen og Nicolette van der Reep (leder)
Stiftelsen Steigen Sagaspill hadde årsmøte onsdag 16. september på Steigen Vertshus.
Det gamle styret fikk applaus for solid innsats under ledelse av Mari Wattum, og kunne overlate roret til det nye styret med en bunnsolid økonomi, med et overskudd på årets Sagaspilluke på mellom 350.000,- og 400.000,- kroner.

Som vanlig har det vært Hagbard og Signe-forestillingene som har skaffet den store inntjeningen på tross av – eller kanskje nettopp på grunn av - at man har leid inn to profesjonelle skuespillere i bærende roller. I alt 3.071 betalende tilskuere så årets forestillinger på Vollmoen.
Noe av spenningen rundt arbeidet i det nye styret knytter seg til hva det foretar seg når det gjelder forholdet mellom profesjonelle og amatører. Vil man neste gang leie inn en nasjonalt kjent, profesjonell instruktør, eller vil man prøve profesjonelle i rollene som Hagbard eller Signe, eller begge?

Betalt daglig leder?
Ellers dreide diskusjonen på årsmøtet seg om muligheten for å få en betalt daglig leder. Mari Wattum, som har fungert som ubetalt daglig leder i inneværende år på en utmerket måte, mente at man burde ha en kommunal stilling på minst 50 % til å ta seg av den mer og mer krevende lederfunksjonen. Sagaspillet er god PR for Steigen, og kommunen bør nok bidra økonomisk for å få folk til ta på seg ledervervet. Kanskje kan en slik stilling kombineres med turistinformasjon eller en annen delstilling.
Til slutt var det valg, og det nye styret består av Nicolette van der Reep (leder), Gunhild Thunem (ny), Solbjørg Jakobsen (ny), Anita Nilsen (ny), samt Eli Harildstad, Roderick Sloan og Gunvor Hekneby, som ikke var på valg. Varamedlemmer er Erik Svendsen og Kristoffer Vale Nielsen.

1 opmerking:

Anoniem zei

hoi
Ha nicolette heb je staan dringen om in het bestuur te komen en ook nog als leider. Laat maar eens zien dat het volgende sagaspill ook een succes gaat worden.
Veel succes.
greet