zaterdag 14 november 2009

Winterbaan

In "ons dorp"(www.helnessund.com)hebben we een café. Dat is een gezellige ontmoetingsplaats. Maar omdat we niet zoveel bewoners in het dorp hebben is het niet eenvoudig om het café draaiende te houden. De afgelopen jaren is het af en aan geweest met het café. Het leverde niet genoeg op om van te leven en het cafe runnen en een baan erbij hebben bleek ook niet eenvoudig. Nu hebben we het geluk dat een Nederlands/Noors echtpaar die beiden lange tijd in Spanje een bar hebben gehad, gekozen hebben voor het leven op het Noorse platteland. Sinds april dit jaar hebben we dus een café wat zeer regelmatig open is!

Inmiddels is vooral de zaterdagmiddag populair geworden. Rond twaalf uur stromen de mensen binnen(een dun stroompje dan voor Nederlandse begrippen) en tot een uur of drie vier blijft het gezellig. Mensen drinken voornamelijk koffie en eten taart en kletsen wat bij. Ook wij behoren inmiddels tot de vaste "zaterdag gasten" Vandaag heeft Lois voor het eerst gewerkt in het café. Dat ging hartstikke goed, ze is echt een kanjer!

Nu hebben Billy en Unni(de eigenaren van het café) een paar maanden vakantie. Eerst een paar weken naar Nederland en daarna een tijdje naar Spanje. Leuk natuurlijk, maar omdat het cafe nu net zo lekker loopt wilden ze toch wel graag de zaterdag opening houden. En...je voelt hem al aankomen....daar komen wij in beeld. We hebben afgesproken dat we met z'n vieren de zaterdag openstelling van het café gaan doen. Zo kan Lois haar hobby taarten bakken uitoefenen zonder dat wij er tonnetje rond van worden en hebben wij een mooie kans om ons sociale netwerk uit te breiden. We zijn al druk aan het brainstormen over welke soorten taarten en denken zelfs na over het serveren van uitsmijters! Wij hebben een winterbaan gevonden!

2 opmerkingen:

Nadia zei

Wat leuk! Gefeliciteerd!

Anoniem zei

hoi allemaal
Wat leuk jullie hebben straks een multi vlaai winkel in Noorwegen als jullie zo door gaan. Harstikke leuk, We zien nog wel een foto van de kroeg neem ik aan.
veel liefs greet