zaterdag 26 februari 2011

Kaviaar

Gisteren heeft hans een paar kilo torkserogn (de baarmoeder van een kabeljauw met de eitjes er nog in) en een lyr (pollack, witte koolvis) meegenomen uit de fabriek.
Van een collega hadden we een recept gekregen voor het maken van kaviaar van de torskerogn en dat heb ik dus net gedaan. het eindresultaat is lekker als broodbeleg, bijvoorbeeld gegarneerd met een eitje of komkommer. De koolvis wordt morgen door hans omgetoverd tot viskoekjes, heerlijk!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die rogn was in huize Brinkman helaas geen succes :-(
Denk dat we het de volgende keer maar gaan frituren. Is vèèl lekkerder!!! In NL heet dit dan ''gebakken kuit''.

Viskoekjes???
Heb je een recept?

Anoniem zei

hoi

Ik kom niet bij jullie eten, vroeger vond ik kuit ook al eng dus nu nog hoor.
Ik hoop dat jullie lekker gesmikkeld hebben. En anders geef je het maar aan max.
doei veel liefs greet