woensdag 24 december 2008

Kerst


Terwijl we luisteren naar Radio 538 met de warme stem van Edwin Evers, komen we er ineens achter dat dat iets is wat we missen. We luisteren graag naar de radio, maar in het Noors is het toch net even niet wat je gewend bent! Vandaag is het hier de grote dag. Wekenlang heeft heel Steigen toegeleefd naar kerst. Het is ontzettend leuk om te ervaren hoe de mensen hier bezig zijn met kerst. Veel traditioneel eten, cadeaus voor iedereen en met het hele dorp naar de kerk op kerstavond. Omdat ik in het muziekkorps speel ben ik ook aanwezig in de kerk, want wij begeleiden de kerstmis. Iedereen kleed zich mooi aan en heeft er veel zin in. Ik weet nog niet zeker of Hans en de kinderen meegaan, maar ik verheug me in ieder geval al op vanmiddag!

Verder hebben wij een kalkoen gekocht die we straks in de oven gaan zetten. Hij weegt zes kilo en is dus veel te groot voor ons vieren waardoor we waarschijnlijk de rest van de kerstdagen kalkoensalade, kalkoenburgers, kalkoensandwiches enz. zullen eten.


Gisteren zijn Lois en ik ons te buiten gegaan aan het bakken van pepperkake(kerstkoekjes), pepperkakehuis en appeltaart. Zelfs Hans en Robin sloten zich even aan en hebben hun eigen letter mooi versierd.


Tussendoor zijn we met zijn vijven naar buiten geweest want tot ieders vreugde is er na een paar dagen regen weer een pak sneeuw gevallen. Dat was heerlijk en bij deze een groepsfoto gemaakt met de zelfontspanner.

Max was helemaal gelukkig met de sneeuw zoals je hieronder goed kunt zien...

Nu gaan we ons verheugen op vanavond, want dan gaan we alle pakjes uitpakken die onder de boom liggen. Oh ja, Janny we zijn nog druk aan het bedenken waar je foto's genomen zijn, maar het hele landschap zit hier nu onder de sneeuw dus dat maakt het wat moeilijk. Onze eerste gok is Nordskot.........

Wij willen al onze trouwe bloglezers via onderstaande link gezellige kerstdagen toewensen en bedanken voor alle leuke reacties....

http://www.arkikon.no/julekort08.htm

1 opmerking:

Anoniem zei

lieve allemaal
Jullie ook fijne kerstdagen en niet te veel snoepen van alle lekkere dingen die jullie gebakken hebben.
veel liefs greet