zaterdag 24 mei 2008

Licht


Gisteravond, 23 mei hebben wij een etentje gegeven voor wat Noorse vrienden. Dit was natuurlijk erg gezellig. Ze hebben ons alleen wel met de drank (bier en fris) laten zitten, doordat het de gewoonte in Noorwegen is om zelf je drank mee te nemen en op te drinken. Het etentje was een erg leuke manier om elkaar beter te leren dan wanneer je elkaar op het werk of tijdens clubjes tegenkomt. Een biertje, wijntje of een Bacardi-cola helpen daar natuurlijk ook wel een beetje bij.
We hebben de Noren ook kennis laten maken met de Senseo, ze waren erg te spreken over zowel de koffie als over het apparaat. Aangezien er in Noorwegen geen Senseo te koop is, kunnen we wel stellen dat na dit gedegen marktonderzoek er grote kansen liggen voor Frits P. en Douwe E.
Om ongeveer 2 uur in de morgen ging iedereen weg, netjes op de fiets of lopend. Erg grappig om iemand om 2 uur 's-morgens, licht aangeschoten, fietsen achter uit zijn auto te zien halen, te zien hoe ze hun banden staan op te pompen, en proberen rechtdoor fietsend op weg naar huis te zien gaan. Dit is hier ook vrij normaal aangezien hier in Nooregen door de overheid niet getolereerd wordt dat je met ook maar 1 druppel drank in de auto stapt. Vandaag gehoord dat ze over een stukje van ongeveer 25 min. flink wat langer hebben gedaan en pas om half 5 op bed lagen. Excuus is dat er een paar flinke heuveltjes op de route liggen, maar ja...waar je omhoog gaat kan je ook weer hard naar beneden...
Toen iedereen om ongeveer 2 uur in de morgen weg ging, heb ik ook nog wat foto's genomen zodat jullie kunnen zien hoe donker of eigenlijk licht het nu hier is, inmiddels is word het hier dus niet meer donker 's-nachts. Het is nog niet zover dat we al 24 de zon kunnen zien (het fenomeen middernachtzon), maar dat moment zit er volgens goed ingewijde bronnen spoedig aan te komen, met als hoogtepunt Sankt-Hans. Jawel deze immigrant heeft gewoon een eigen feest in Noorwegen, waarbij als ik het goed begrepen heb er flinke vuurtjes gestookt zullen worden, veel worstjes gegrild worden en.....veel øl (bier)gedronken zal worden.

Geen opmerkingen: