zondag 11 mei 2008

Max


Hallo, hier weer een berichtje uit het hoge noorden waar de temperatuur jammer genoeg voor ons wat lager ligt als bij jullie in Nederland. Zoals op deze foto te zien is, is het uitzicht naar onze bergen verdwenen door de laaghangende bewolking.
Wij hebben het de afgelopen tijd best wel een beetje druk gehad met onze nieuwe huisgenoot die flink wat aandacht en training nodig heeft om een brave hond te worden. Inmiddels kan de schattige Max op commanda zitten, liggen, naast degene lopen die hem uitlaat. We hebben hem ook laten wennen aan de zee, zodat hij straks, als het hier tropisch warm wordt, lekker kan gaan zwemmen en niet hard wegloopt voor de zee.Ook een lange autorit gaat inmiddels prima, gisteren zijn Nicolette en Loïs met de boot naar Bodø gegaan om te gaan winkelen, Loïs heeft daar een fantastische Steigen-outfit gekocht, let vooral op de slippers, zeer geschikt om lange bergwandelingen te maken!!!

Het idee van deze dag was voor Nicolette en loïs een dagje lekker winkelen en voor Max wennen aan een lange autorit en wennen aan stadse dingen zoals meer mensen bij elkaar, mensen die je willen aaien, een lift, winkels en andere geluiden als thuis. Voor ons eigenlijk ook elke keer weer een ervaring. Max heeft het erg goed gedaan buiten een gevalletje wagenziekte, wat gelukkig makkelijk op te ruimen was omdat Max een bench in de auto heeft, waar hij netjes alles in gelegd had.
Na een lange dag, half 9 van huis en 19.00 weer thuis (waarvan 8 auto-uren) was iedereen bekaf en zijn we allemaal (behalve Robin maar ja.. die was dan ook thuisgebleven) redelijk vroeg naar bed gegaan, het was in ieder geval nog licht, maar dat zegt eigenlijk niks want om half 12 is het hier nog niet donker en half vier is het licht alweer aan, dus...
Nog even een foto en dan ga wij nog even naar buiten want de bewolking trekt weg en ik zit nu binnen naar een stralend blauwe hemel te kijken en dat is natuurlijk erg zonde!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

hoi
leuk weer wat te horen en zien, het is echt een leuke hond en leuk dat hij al luistert. Lois met je nieuwe kleren kan je makkelijk de bergen in misschien kom je wel iemand tegen die je wil dragen. Het is nu hier heet, je moeder en jacqueline hebben jullie zon meegenomen. hij komt wel weer terug hoor.
veel liefs greet