woensdag 15 april 2009

Rondje Haarlem

En maandag was het zover... Weer terug in Haarlem! Terwijl de kinderen nog heerlijk lagen te slapen reden Hans en ik in alle vroegte naar Haarlem. Als eerste mocht de auto namelijk naar de garage voor service. Lekker goedkoop(toch nog 800 euro, maar in Noorwegen was het veel duurder geweest) Wel jammer van de nieuwe vloer in de net geopende Volvo garage. Op een auto met pigg dek waren ze niet berekend... Tja, de eerste kras is het ergst!

Het was nog vroeg en we besloten koffie te drinken bij Anne en Max, toen we nog in Haarlem woonden dronken we daar graag op zaterdagochtend koffie. Zo zag dat eruit...

Ons volgende uitstapje was een bezoek aan de tandarts. Door Hans zeer gevreesd...En terecht. Vol enthousiasme begon de tandarts met het maken van foto's om onze gebitten beter te kunnen bekijken. Dat pakte voor ons niet zo goed uit, want we bleken allebei meerdere gaten in onze tanden te hebben. Oeps...gelukkig hadden we geen tijd voor het vullen. Dus nu hebben we allebei een behandelplan mee naar Noorwegen en kunnen we de spanning tot de behandeling lekker opbouwen.

Wat wil je nog meer doen als je in Haarlem bent? Je oude buren bezoeken! Het bezoek aan de vooruitgangstraat was heel gezellig. Erg leuk om te horen dat iedereen ons miste en dat de nieuwe buurman niet aan ons kan tippen. Lois, Idar en ik ouderwets geknipt door Esther, eindelijk alle haren weer precies zoals je ze wilt hebben. De kinderen mochten ook nog even naar de zolder van Steef, waar Idar voor het eerst levende reptielen kon bewonderen. Volgens lois viel zijn mond ervan open.

En toen was het dan zover...onze wandeling door de stad kon beginnen! Robin en Idar haakten af en gingen een fiets huren om de omgeving te verkennen. Wij besloten Max mee te nemen en waren heel benieuwd hoe hij zich zou gedragen in de stad. En dat ging geweldig! We weten nu ook hoe het is een beroemdheid te zijn. Iedereen keek naar ons om en vroeg belangstellend wat voor soort hond we hadden. Toen Lois en ik even een boodschappen gingen doen, verzamelde zich een groep jongeren rondom Hans en Max waar je u tegen zegt. Max is geslaagd voor zijn stadcertificaat en we zijn erg trots op hem.

's avonds hadden we afgesproken bij Nadia. Leuk om Nadia en Emma te ontmoeten en haar nieuwe huis bekijken. Wat een mooi huis! De visitie was supergezellig en bleek achteraf in het hoogtepuntenlijstje van ons en de kinderen te staan. Het spelen op de Wii was zo gaaf, dat we Robin en Lois er zelfs 1 kado hebben gedaan voor hun verjaardagen. Wel aangeschaft in het V&D prijzencircus natuurlijk! Nadia had ons van te voren gevraagd wat we wilden eten. Dat was niet zo moeilijk... een tompouce van Michel en afhaalchinees!!! Kreunend van genot verorberden we onze Babi pangang, loempia's en Ko lo yuk. Toen Nadia de jongens een tientje aanbood als ze een theelepel sambal op zouden eten was het feest helemaal compleet. Stoer hoor, Robin en Idar! Jullie hebben ons een hoop lol bezorgd! En wat een droppie is Emma. Helemaal niet bang voor Max en Hans.


1 opmerking:

Nadia, Ben en Emma zei

Was supergezellig dat jullie er waren en wij kijken al uit naar de zomer! Heel fijn om te horen dat jullie het ook leuk vonden! Hele leuke foto van Hans met Emma!

Liefs van ons