zondag 7 februari 2010

Winterwonderland

Vandaag hebben we gewandeld bij het strand in Brenvik. Er was sneeuw voorspeld. Toen we wegreden was er nog geen vlokje aan de lucht, maar toen we aankwamen op het strand zagen we de bui al duidelijk hangen...
Op de foto zie je heel mooi hoe de sneeuwbui naar het strand optrekt.
Hier zijn we inmiddels op het pad aangekomen. Het pad kruist meerdere riviertjes en daarover liggen bruggen. Vandaag hadden we de bruggen niet nodig want de rivieren zijn bevroren.
Even verderop zagen we de waterval in winterkostuum.
De foto hieronder is een zoekplaatje, maar wie goed kijkt ziet de kop van een zeeotter boven water uitkomen. Hij was heel nieuwsgierig en bleef een paar keer naar boven komen om onze richting uit te kijken.De winter levert dus een hoop mooie plaatsje op. De kleuren op deze foto vond ik zo mooi dat ik hem ook met jullie wilde delen.
Eenmaal thuis gekomen was mijn brood inmddels gerezen en klaar om afgebakken te worden. Het is een Brioche met chocoladespiraal. Het deeg had ik gisterenavond gemaakt. Het moest namelijk 12 uur rusten. Vanochtend het brood gevormd van het deeg en toen 2,5 laten rijzen in de broodvorm. Een half uurtje in de oven en weer afkoelen en eten maar! Hij is hier heel goed ontvangen. Tussendoor hebben Lois en ik ook nog even een gewone cake gebakken omdat Hans vanochtend had bedacht dat hij daar zin in had.
Lois en Robin zijn vandaag bezig met het invullen van hun aanmeldingsformulier voor het volgend schooljaar. Hier moet je je elk jaar opnieuw aanmelden. Lois gaat naar het eerste jaar van wat je in Nederland MBO zou noemen(denk ik) We dachten dat ze voor Restaurant en Mat(eten) Fag(vak) zou gaan, maar uiteindelijk is toch de eerste keuze Design en Handverk geworden. Restaurant en Mat word de tweede keuze en als derde Naturbruk(landbouw) Lois hoopt vurig op een plek op de school in Steigen, er zijn helaas maar 3 plaatsen voor haar eerste keuze dus het is spannend of dat gaat lukken. Mocht het niet lukken dan gaat ze op kamers in Oppeid, een dorp om twee uur reizen van ons huis.
Robin gaat na de zomer zowiezo op kamers. Hij gaat het tweede jaar in en kiest voor de richting met Geschiedenis, talen en economie. Ook heeft hij de mogelijk voor een extra vak dat friluftsliv(vrijetijdsbesteding) heet. Hiermee kan je 30 studiepunten verdienen voor de hogeschool of universiteit. Hij gaat zich daarvoor opgegeven en we hopen dat er een plaats krijgt want deze keus is heel populair en er zijn inmiddels meer aanmeldingen dan er plaatsen zijn.
Max heeft besloten bij ons te blijven wonen, dus gelukkig is het huis straks niet helemaal leeg.....

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi,reepjes.
mooie foto.s, maar ik krijg het er weer koud van,we weten nog niet of we met de camper naar Noorwegen gaan maar als ik het brood zie dan wordt de keus toch niet zo moeilijk.
Het is wat,dat de jongelui zo jong het huis al uit moeten om verder te leren, maar je moet wat wil je verder komen in je leven.
Robin, wil je er oven praten wat je broek betreft,ik heb misschien nog wel een stuk van een spijkerbroek,kunnen we het nog maken( ha,ha,!!!!!!)
groetjes,opa jan