zondag 17 januari 2010

Vandaag ben ik vroeg wakker. Daardoor maak ik het ontwaken van de dag mee. Terwijl de nacht verdwijnt komt er een hele mooie kleurrijke ochtendschemering. Ik zit op de bank en heb uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Lofoten. Max zit voor het raam en geniet ook van het uitzicht.
Vorige week heb ik alle kerstversiering weggehaald. Alleen buiten hangt nog het een en ander want dat is wel zo gezellig in de donkere tijd. 's ochtends wordt het nu steeds eerder licht. Ook de middagen zijn al wat lichter. De afgelopen dagen is het weer rustig en stabiel. De avonden zijn nog steeds lang. En wat doe je dan zoal? Nou, bijvoorbeeld een hele serie met "gekke bekken" foto's maken....
Gisteren zijn Hans, Lois en ik de berg achter huis op gegaan, naar storvatn, een meertje op zo'n 30 minuten van ons huis. Daar ligt nu ijs en twee vriendinnen van Lois waren er ook met hun schaatsen. Lois heeft heerlijk kunnen schaatsen en we hebben besloten dat we snel eigen schaatsen gaan aanschaffen.
Op vrijdag ben ik met Max naar de dierenarts geweest. Voorbereiding voor de reis naar Nederland en zijn jaarlijkse prikken. We hebben de rabistest vorig jaar laten verlopen dus dat moet weer opnieuw gebeuren. Nu de prik, vier maanden wachten, dan een bloedtest, en maar hopen dat het in een keer goed is...
Omdat we begin februari twee jaar in Steigen zijn hebben we besloten een feestje te geven. Op 30 januari hebben we ongeveer 20 mensen uitgenodigd waar wij graag dit moment mee wilden delen. Het is leuk om de mensen te bedanken die hebben bijgedragen aan onze "inburgering" We zijn in de afgelopen twee jaar door veel mensen heel hartelijk ontvangen en iedereen staat klaar om ons te helpen als het nodig is.
Wat we ook heel leuk vinden om te doen, en nu dus alweer mee begonnen zijn, is lijstjes maken over wat we in Nederland willen kopen en doen. Het begin is er al en we hebben nu al; deodorant, geen roller maar spray, onderlakens voor onze bedden(220 cm. hebben ze hier niet), handdoeken van de Hema, kaas en drop. Je kan er zeker van zijn dat de lijst nog veel langer wordt....Nu we niet meer in Nederland wonen blijkt het een leuke bezigheid te zijn om te bedenken wat we missen uit ons vaderland, en er vervolgens naar uit te gaan zien om datgene te kopen of eten wanneer je in Nederland bent.

1 opmerking:

Anoniem zei

hoi allemaal
als jullie alsmaar lijstjes blijven maken mogen jullie wel een vrachtauto nemen als jullie naar nederland komen. Ik kon met de gekke bekken goed zien dat jullie gebit er goed uitzag, komt dat door de gezonde lucht of het gezonde eten?
doei veel liefs greet