maandag 14 april 2008

På tur op de Småtind(834 mtr)

Afgelopen vrijdag had Robin met de klas een utendag. Ze zijn die dag de Småtind opgeweest. Dat is een berg in de buurt van Leinesfjord. Hij had samen met de buurjongen Idar een sleetje meegenomen(met stuur) zodat ze naar beneden konden sleeen. Vol verhalen kwam hij vrijdag uit school. Supergaaf! Alleen hadden ze wegens tijdgebrek de top niet gehaald en dat was toch wel zuur. Dus zondag zijn we, samen met de buurjongen en het buurmeisje opnieuw naar de Småtind gegaan.

Op deze berg staat een toren voor ontvangst van televisie en omdat er natuurlijk af en toe onderhoud nodig is hebben ze er een weg naartoe aangelegd. De toren was het doel van Robin en Idar. Wij zouden in ieder geval meegaan tot het meer en daar even uitrusten en kijken over we verder wilden gaan. De tocht naar het meer nam ongeveer 1, 5 uur in beslag. Omdat de wandeling vrij steil omhoog ging waren we al snel bezig met het uitrekken van onze mutsen, sjalen, jassen en wanten. Hieronder de weg omhoog en een foto van het doel. De foto van de toren hebben we gemaakt vanaf het meer dus op dat moment waren we al 1,5 uur bezig...


Bij het meer aangekomen hebben we even heerlijk van de zon en het uitzicht genoten en geluncht. We besloten allemaal verder te gaan, behalve Lois die haar basiskamp opsloeg bij het meer. De tocht werd steeds steiler en door diepere sneeuw dus na een minuut of 20 besloot Hans terug te gaan naar het basiskamp. Beate en ik liepen nog even door, maar besloten toch ook terug te gaan, we moesten immers ook nog naar beneden lopen en in tegenstelling tot de jongens hadden we geen slee mee... Na een korte pauze begonnen we aan de tocht naar beneden. De jongens waren inmiddels een piepklein vlekje in de sneeuw geworden en we maakten ons een beetje ongerust over de afdaling op de slee. Volgens Robin zouden ze minstens 60 km per uur gaan dus reden genoeg tot ongerustheid, lijkt me zo. De afdaling duurde ongeveer een uur en al die tijd waren Robin en Idar nog steeds aan het klimmen. Maar..eenmaal boven konden ze aan hun supersnelle tocht naar beneden beginnen. En ongeveer 10 minuten na ons kwamen ze heelhuids en moe maar voldaan weer bij de auto aan. Wil je alle foto's van de tocht zien? Kijk dan ook even in ons digitale fotoalbum.

Basiskamp....

Adembenemend mooi uitzicht.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

oepsie als ik dit allemaal zie ga ik toch maar kijken of ik nog ergens een paar handschoenen en een dikke jas op de kop kan tikken. brrrrrrrrr. of wordt het volgende week als wij komen een graad of 20?
groetjes jacq.

Anoniem zei

Ha Niek, wat ziet het er allemaal adembenemend uit dat berg landschap en krijg steeds meer zin om naar Noorwegen te gaan! En snel ook! Maar ja eerst ons huis verkopen en terug want dan zijn we al 2700 km dichterbij haha.
Ook de hond is een schatje! Wat vind je van Morenito! Betekend bruintje in het Spaans! Vind het wel een stoere naam! Of hebben jullie al een naam?
haha nou dikke kus en we bellen! Hebben jullie eigenlijk geen vast nummer?
XXXXX BEsos
D & P

Anoniem zei

hoi
wat een stoere fam. en wat hebben jullie een conditie. Vooral Robin en zijn vriend zijn wel erg stoer hoor, maar ook de overige er stoer.
Volgens mij begint het nu een beetje te doeien als ik naar de kaart kijk. Mag ook wel voorjaar worden hier gaat het misschien nu ook beginnen.
doei veel liefs greet