zondag 22 juni 2008

Harstad


Afgelopen vrijdagmiddag vertrokken we om kwart voor vier vanuit Helnessund in de richting van Harstad. Het eerste stuk naar Bognes was twee uur rijden. Van daaruit de ferry naar Lødingen genomen wat een uur duurde. Het laatste stuk van de reis duurde een uur, maar onderweg moesten we Max nog eten geven en uitlaten dus toen we om negen uur s'avonds vlakbij onze bestemming waren kregen we een telefoontje van de gastheer of het allemaal nog goed ging. Het strandhuis stond aan het water. Het bleek een heel nieuw huis te zijn wat er geweldig uit zag! Stig en Heidi hadden gezorgd voor een heel hartelijk ontvangst dus we voelden ons heel welkom. Heidi en ik besloten samen de avondmaaltijd te koken terwijl Hans en Max met Stig de zee op gingen. Gelukkig had Heidi vis gekocht, want dit keer beten de vissen niet zo snel dus de mannen kwamen met lege handen terug. Voor Max was het zijn eerste boottochtje van zijn leven dus toen hij op de boot nogal onrustig was dachten Hans en Stig dat het daar misschien door kwam. Maar, nee hoor! Max moest poepen! Dus toen Max ineens heel stil werd dachten de mannen dat hij eindelijk tot rust kwam en dat was ook zo, maar wel nadat hij de boot had ingewijd met een mooie grote hoop stront! Oeps.....gelukkig zat er een stopje in de boot en kon Hans de boot redelijk snel schoonmaken. Na het poepincident bleek max het boottochtje fantastisch te vinden en hij heeft heerlijk met zijn gezicht in de wind op de punt van de boot gestaan.

Toen de mannen thuiskwamen hadden Heidi en ik inmiddels de maaltijd klaar. Weer een receptje toegevoegd aan mijn assortiment! De maaltijd was heel gezellig en lekker en terwijl we aan het eten zaten werden we nog even getrakteerd op drie passerende cruisschepen.
Heel gaaf om die gigantische grote schepen voor het huis onder een metershoge brug langs te zien varen met op de achtergrond de middernacht zon. Inmiddels was het al 1 uur(s'nachts, maar het verschil met uur overdag was niet te vinden) dus was het tijd om lekker te gaan slapen.
Wij heerlijk in een mooi ingerichte kamer en Max lekker rustig in zijn bench in de auto.
Na een goede, korte nachtrust waren we natuurlijk reuze benieuwd hoe Max de nacht had doorgebracht. Hij was rustig toen we om negen uur s'ochtends de auto openmaakten en vertoonde geen enkel teken van ongelukkigheid(Voor ons was dit ook de eerste keer op stap met de hond, dus het is toch een beetje experimenteren hoe we dat allemaal het handigst op kunnen lossen) Na een half uurtje gewandeld te hebben met de hond heeft hij heerlijk ontbeten en kon hij mee naar binnen zodat wij ons onbijt konden nuttigen.
Max lekker op het balkon neergelegd en wij konden aanschuiven! Het was leuk om Stig en Heidi beter te leren kennen. Stig is de beheerder van een Statoil benzinestation in Harstad en Heidi is lerares op een basisschool in een gemeente in de buurt van Harstad. Na het ontbijt besloten we naar Harstad te rijden omdat daar een feestweek was begonnen. Erg gezellig! Elk jaar is de eerste week van de schoolvakantie een feestweek in Harstad. We hadden dus mazzel, want er was volop gezelligheid in de stad. Ontzettend leuk om de mooie zeilschepen te bewonderen die in rond de haven van Harstad zeilden. Verder was er een podium met muziek en waren er heel veel mensen op straat. Max trok natuurlijk heel veel andacht en bij deze even een compliment voor Max, hij heeft zich echt bewonderingswaardig goed gedragen!

s' Middags hebben we na samen een laatste kop kofiie te hebben gedronken afscheid genomen van Heidi en Stig. Wij wilden namelijk graag op tijd terug zijn voor het voetbal en Stig en Heidi gingen een voetbalwedstrijd van hun zoon kijken.
Nu we eindelijk in de stad waren hebben we gelijk de kans waargenomen om een lang gekoesterde wens van Lois te verwezenlijken......een trampoline! Met een beetje passen een meten alles in de auto gekregen en daarna konden we beginnen aan de terugreis. Die liep voorspoedig en Max heeft van half vijf todat we thuiskwamen om acht uur aan een stuk geslapen achterin de auto. Hij had heel wat indrukken te verwerken! Hoe het met de trampolineverrassing voor lois en Robin is afgelopen kunnen jullie in het stuk hieronder lezen....

Geen opmerkingen: