donderdag 12 juni 2008

Robin's bergwandeling, Lois een 10 ! voor engels.

Gisteren heeft Lois thuisgewerkt om zich voor te bereiden op haar mondelinge examen engels dat ze vandaag had. Ze moest een kwartier engels praten over drie onderwerpen. 1 deel was over zichzelf, 1 deel over Madam Tussaud, en 1 deel over de grote brand van Londen in 1662. Verder moest Lois een engelse tekst vertalen naar het Noors. En ze deed het geweldig!!!!! Ze heeft een 6 gehaald(dat is in Nederlandse getallen een 10) Goed he! Wij zijn heel erg trots op haar.
Ook Robin heeft gisteren(letterlijk) zijn beste beentje voor gezet. Met de hele klas zijn ze op tur geweest. En niet zomaar een turtje, nee een tocht van ruim 13 uur! De tocht ging eerst naar een meer, daarna naar de zee,weer naar een meer, over een berg in een dal waar lekker gezwommen kon worden in de zee. Vervolgens weer de hele weg terug naar de plek waar we hem s'avonds om 21.30 weer op konden halen. Gelukkig heeft hij hele mooie foto's genomen zodat jullie mee kunnen genieten. Ze staan al in ons digitale album en hieronder alvast een voorproefje.

En wat doe ik zoal als de kinderen druk bezig zijn op school? Ik probeer te bezuigingen op onze supermarkt uitgaven door zoveel mogelijk zelf te maken. Eigenlijk is bezuinigen niet de enige reden, omdat er hier gewoon niet zo'n uitgebreid assortiment is in de supermarkt is het eigenlijk ook een beetje noodzaak. Zo had Lois heel veel zin in eierkoeken, maar die liggen hier niet in de supermarkt, dus heb ik ze zelf gemaakt! Verder houden Robin en Lois heel erg van appelmoes, maar ook dat hebben we hier niet in de supermarkt dus heb ik als experiment eerst rabarbermoes gemaakt(dat lag toevallig bij de groenten). Beide projecten zijn gelukt! Vanmiddag het gezin getrakteerd op pannekoeken, ook weer gewoon gemaakt van meel, eieren en melk, zoals dat vroeger gebeurde voordat we over gingen op de kant en klaar produkten in de supermarkt. En...ze waren zelfs nog lekkerder dan de pannekoekenmix van Koopmans! De volgende fase wordt het brood bakken, want het viel me al op dat er niet veel brood in de supermarkt ligt, dus, hoe doen ze dat toch die Noren. Even nagevraagd bij Stina, en ja hoor, zoals ik al vreesde, ook dat bakken ze zelf. Nu begrijp ik ook waarom de meelafdeling zo groot is in de supermarkt. Vandaag dus een 2 kilo pak meel gekocht en dan binnenkort maar eens kijken hoe een brood gebakken moet worden. Nee, de broodbakmachine zal ik daarbij niet gebruiken, want de broden die daar uit komen zijn te klein voor een gezin met twee volwassenen en twee pubers.

Mooi he! Vananond waren Hans en ik aan het wandelen met Max toen het begon te regenen terwijl de zon nog scheen. En dat leverde dit mooie plaatje op. Vanmiddag hebben Max en ik al heerlijk gewandeld samen. Hij lijkt het heerlijk te vinden en na een wandeling en een goede maaltijd ziet max er zo uit.......

Terwijl ik hier zit te typen horen we ineens een heleboel geluid voor het huis. Huh? Het is hier altijd zo stil? Wat gebeurd er? Een megagrote asfaltwagen neemt positie in onder onze oprit. Op onze oprit komt een bestelbus te staan. Hellup, we worden ingesloten. Snel neemt Hans het besluit om in ieder geval onze auto voor het huis weg te halen en bij de supermarkt op het parkeerterrein te zetten zodat we morgen de auto nog wel kun gebruiken. Het lijkt er namelijk verdacht veel op dat de op de weg voor ons huis iets gaan doen met asfalt. Nou, we zien het wel en maken ons niet druk want dat doen de Noren niet zo snel dus wij ook niet!

He....de rust voor ons huis is weer teruggekeerd! Iedereen is weg en er ligt geen asfalt voor de deur deur. Toch wel jammer hoor, maar ja, dan hobbelen we van de winter toch gewoon weer door de kuilen in de weg, heeft ook zo zijn charmes

1 opmerking:

Anoniem zei

haha of je nou in het verre Noorden van Europa woont of in het verre Zuiden van Europa, er zijn gewoon zoveel overeenkomsten in vergelijking met Nederland! Veel dingen zelf vers maken bijvoorbeeld! Bruin brood is niet te krijgen dus bakken we het zelf en dan de eigen fruit tuin. In Nederland is iedereen verpest met keuzes en alles kan maar gekocht worden. En dan over die kuilen in de weg, nou dat hebben we hier ook! Rustig in de bergen wonen en dan ineens een herrie als er een wals met zandwagen voorbij komt om de gaten voor komende zomer weer te vullen! Jullie moeten maar gauw eens op vakantie naar Spanje komen nu het nog kan! Dan komen wij snel naar Noorwegen!
Ben blij dat de kids ook zo goed gaan! En ben nog steeds rete trots op mijn vriendinnetje en familie voor deze grote stap! KUS uit Spanje